In memoriam: Peter Groos

Gisteravond bereikte ons het droeve bericht dat onze oud-directeur Peter Groos is overleden aan de gevolgen van Covid-19. Hij heeft een aantal weken in het ziekenhuis gelegen, maar deze ziekte kon hij niet overwinnen.

Peter was voorzitter centrale directie van Groenewald van 2007 tot en met 2013. Hij heeft mede aan de basis gestaan van de stabiele organisatie die we nu zijn. De F-vleugel werd gebouwd en Peter heeft er ook nog voor gezorgd dat de benedenverdieping van het paviljoen is geplaatst. Mede daardoor heeft Groenewald zich verder kunnen ontwikkelen en doorgroeien.

In 2013 vond Peter het tijd voor een andere uitdaging en is hij voorzitter centrale directie cluster LVO Heuvelland geworden.

In 2016 heeft hij LVO en het voortgezet onderwijs verlaten en is voorzitter college van bestuur van stichting Kom Leren geworden. Dit is een stichting voor basisonderwijs in het Heuvelland.

Peter is op 1 oktober met pensioen gegaan. Tijdens zijn afscheidsreceptie gaf hij aan enorm veel zin te hebben in deze nieuwe periode in zijn leven. Hij heeft hier echter maar een week van kunnen genieten. Peter mocht maar 66 jaar oud worden.

Namens Groenewald wensen wij zijn vrouw, kinderen en familie heel veel strekte toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

Elma Janssen

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl