Mondkapjes verplicht vanaf 5 november 2020

Gisteravond is in de persconferentie gezegd dat het aantal coronabesmettingen in Nederland daalt. Gelukkig maar. Om de zorg te ontlasten, neemt het kabinet wel extra maatregelen vanaf 4 november 22.00 uur t/m 18 november aanstaande. De huidige gedeeltelijke lockdown wordt daarmee verzwaard. Na 18 november gelden de regels van 14 oktober weer. Alle extra maatregelen staan op de website van de rijksoverheid. Wat betekenen de extra maatregelen voor onze leerlingen en onze school?

Mondkapjes
Op Rijksoverheid.nl staat bij de extra maatregelen: In het voortgezet onderwijs (vo), mbo en hoger onderwijs (ho) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

Het dragen van het mondkapje op school is tot en met 18 november verplicht. Als school houden we ons aan deze maatregel. We verzoeken de leerlingen nogmaals om je mondkapje te dragen op school en ook op deze manier bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus. Buiten de lessen draag je voortaan een mondkapje. Dat betekent concreet dat als je je verplaatst in de hal, de kluisjesruimte, de trappenhuizen, de gangen, de overlopen en de aula je een mondkapje draagt. Onze collega’s zullen leerlingen hierop aanspreken. Heb je geen mondkapje bij je, dan koop je er een bij de frontoffice voor 1 euro. Heb je geen mondkapje op, dan krijg je een waarschuwing. Bij meerdere waarschuwingen kunnen we je naar huis sturen.

Minder bewegingen
Om minder bewegingen rondom de school te hebben en contacten te beperken, vragen we de leerlingen nogmaals om je aan de schoolregels te houden. Dit betekent dat je in pauzes en tussenuren het schoolterrein niet mag verlaten en dus niet naar de supermarkt of het winkelcentrum mag gaan. Ga in de pauzes meteen naar een vaste plek en ga niet rondlopen door het gebouw. Het gaat erom dat we contacten beperken, omdat meerdere contacten er juist toe leiden dat de kans dat je het virus verspreidt wordt vergroot. Zorg er dus zelf voor dat je elke dag voldoende eten en drinken bij je hebt. Je kunt op school nog iets extra’s halen in de kantine/uit de automaten.

Sporten
Onze gymlessen gaan door. De strengere maatregelen voor sporten gelden niet in een onderwijssituatie.
Hygiëneregels

We blijven erop hameren: was of desinfecteer je handen regelmatig, bewaar 1,5 meter afstand tot volwassenen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, draag je mondkapje op de bovenstaande plaatsen. Heel belangrijk: blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Gebruik de beslisboom om te zien wat je moet doen als een gezinslid/huisgenoot corona heeft.

Blijf gezond
De meeste leerlingen houden zich goed aan de regels en daar zijn we heel blij mee. We zorgen zo voor elkaar en beschermen de mensen met een zwakkere gezondheid. Maar we moeten ook volhouden voor alle mensen in de zorg die elke dag keihard werken om iedereen zo snel mogelijk beter te maken. Alweer!
De extra maatregelen zijn er ook om onze school zo lang mogelijk open te houden voor alle leerlingen. We rekenen op jullie! Bedankt!

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl