Studiefinanciering: hoe werkt het?

Uw kind doet dit jaar eindexamen. Een spannend jaar, waarin ook vooruit gekeken wordt naar het jaar erna. Het jaar waarin uw kind waarschijnlijk gaat studeren aan een hogeschool of universiteit!

 

Er komt dan veel op u af. Een studie kiezen, wel of niet op kamers. En hoe gaan we die studie financieren? Hoe zit dat eigenlijk met de studiefinanciering tegenwoordig? Is dat allemaal ‘leenstelsel’ geworden? Krijgt uw kind nog een bijdrage van de overheid of moet u als ouder de studie zelf betalen?

 

Het is verstandig op tijd te kijken naar de financiële gevolgen van studeren. Om u van alle informatie te voorzien, organiseert de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een webinar op donderdag 26 september om 19.30 uur. Een webinar is een voorlichting die u thuis achter de computer kunt bekijken. In de uitzending van ongeveer drie kwartier krijgt u alle informatie over de (toekomstige) studiefinanciering van uw kind. Tijdens de uitzending heeft u gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers van DUO.

 

In het voorjaar van 2020 zal het tweede deel van dit webinar worden georganiseerd. Hierin zullen we vooral ingaan op de praktische zaken die geregeld moeten worden: de DigiD, het studentenreisproduct en de aanvraag studiefinanciering.

 

Voor dit webinar hoeft u niets op uw computer te installeren. Alleen inschrijven met uw e- mailadres is voldoende.

 

Als u alles wilt weten over de studiefinanciering van uw kind, meldt u zich dan via bijgaande

link aan: https://duo.nl/webinar/studiefinanciering-hoger-onderwijs-hoe-werkt-het.jsp

 

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl