Hallo brugklasser

Beste aanstormende brugklasser,

Je zit nu in groep 8, dus na de grote vakantie ga je naar het voortgezet onderwijs. Je moet daarom dit jaar je nieuwe school kiezen. Misschien ben je daar nu al mee bezig; hoe ziet het er daar uit, wat ga je daar doen, wat is er anders.

Allemaal vragen die belangrijk zijn. Sommige kinderen weten de antwoorden al, omdat ze kinderen kennen die al in het voortgezet onderwijs zitten. Toch wordt het een spannende tijd omdat je voor een belangrijke keuze staat. Je ouders maar ook je juf of meester van groep 8 zullen je helpen een fijne school te kiezen. Op de basisschool worden ook lessen gegeven die je voorbereiden op die keuze.

Groenewald is een goed verzorgde, frisse, zelfbewuste school,eigenzinnig en klein. We zijn net even anders dan andere scholen. We vinden het belangrijk dat je met plezier naar school komt en dat je hard wilt werken. Hoe meer plezier, hoe harder je werkt, hoe beter je resultaten zullen zijn.

De brugklassen op Groenewald zijn zo ingedeeld dat een definitieve keuze voor een bepaald schooltype nog niet direct gemaakt hoeft te worden. Elke brugklas bestaat namelijk uit twee schooltypen, bijvoorbeeld Gymnasium en Atheneum (GA) bij elkaar, maar ook een Havo met een VMBO-TL (HT). We noemen dit het dakpansysteem.
Welke groep het best bij jou past, overleggen we natuurlijk met je juffrouw of meester.

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl