Mediatheek

Het is de bedoeling dat de leerlingen informatie, die zij nodig hebben voor het maken van werkstukken, kunnen vinden in de mediatheek of van daaruit worden doorverwezen. Vanzelfsprekend kunnen zij daartoe altijd de hulp inroepen van de mediathecaris, mevrouw M.J. Zeptner. Zij wordt ondersteund door mevr. J. Reijners.

De medewerkers van de mediatheek zijn er om de leerlingen op weg te helpen de juiste informatie te vinden om een goed werkstuk af te kunnen leveren bij de docenten. Verder zijn alle boeken in de mediatheek aanwezig die nodig zijn voor het samenstellen van een literatuurlijst. De collectie is up-to-date.

Regels voor gebruik

De leerlingen gaan steeds meer gebruik maken van de mediatheek. Zij ontvangen opdrachten van docenten en dienen zelf zorg te dragen voor de juiste informatie. In de schoolmediatheek staan voor de leerlingen computers, boeken, naslagwerken en een collectie van dvd-roms ter beschikking.

Algemene informatie
  • De mediatheek is dagelijks geopend van 8.30 tot 16.00 uur
  • Gratis boeken afhalen met schoolpasje
  • De catalogus van de mediatheek is online te raadplegen via de Aura LIBRARY app. Op deze site kun je ook zelf je materialen verlengen en/of reserveren.
  • Je kan verschillende databanken raadplegen waaronder de uittrekselbanken en de Literom
  • Uitleentermijn van de boeken is 3 weken
  • Als je de boeken te laat terugbrengt, krijg je hiervan een e-mail bericht op je e-mailaccount van de school
  • Het is een plek waar je ook rustig kan studeren
ICT

Slim is de webwinkel waar onderwijsinstellingen in het voortgezet en beroepsonderwijs software kunnen bestellen voor gebruik op de instelling en veelal ook voor thuisgebruik. Deze webwinkel is ook toegankelijk voor alle docenten, medewerkers en leerlingen die aan Groenewald verbonden zijn. Je kunt hier software voor thuisgebruik bestellen tegen speciale onderwijstarieven. Het gaat dan om bijvoorbeeld Windows of anti-virussoftware. Iedereen dient zich eerst aan te melden op de website www.slim.nl

Office 2013 gratis downloaden

Stichting LVO heeft besloten om Office 365 gratis beschikbaar te stellen voor medewerkers en leerlingen. Deze versie van Office is alleen bedoeld voor privé devices. Wil je Office downloaden, lees bijgaande handleiding Let op: omdat de installatie op eigen devices plaatsvindt, gaat ICT hiervoor geen ondersteuning bieden!

Internetgebruik

De school is aangesloten op internet, waartoe in het hele gebouw toegang verkregen kan worden. Leerlingen die thuis niet over internet beschikken, kunnen op school dagelijks tot 16.30 uur gebruik maken van internet.

Kopiëren

De leerlingen kunnen, tegen betaling, gebruik maken van de kopieerapparatuur in de mediatheek.

Uitleen laptops

Op vertoon van de scholierenpas worden laptops uitgeleend tijdens de lesuren. De school beschikt over zowel een bedraad als draadloos netwerk. Leerlingen hebben de beschikking over zowel vaste computers als laptops en tablets. Door het draadloze netwerk ontstaat er voor een leerling middels een laptop een flexibele werkplek. Bij de mediatheek kunnen ook laptops voor intern gebruik worden geleend.

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl