Projecten

Robotica op Groenewald

De laatste jaren zijn leerlingen van Groenewald succesvol geweest bij de wedstrijden van de junior Robocup op het onderdeel rescue. Vier op een volgende jaren is het team van onze school Nederlands kampioen geworden en hebben vervolgens Nederland vertegenwoordigd op de wereldkampioenschappen in Turkije, Mexico, Nederland en Brazilië.

Daarnaast is robotica een vast onderdeel binnen het EVO (extra vak onderbouw) voor onze GA-brugklassen en maakt robotica sinds vorig jaar deel uit van het curriculum voor het vak techniek in klas 2.

Regelmatig krijgen we de vraag of er ook voor andere geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen (vanaf de brugklas t/m de examenklassen) een mogelijkheid is om zich meer te verdiepen in het bouwen en het programmeren van robots. Met ingang van dit schooljaar wordt deze mogelijkheid geboden. Leerlingen, die met robotica aan de slag willen, krijgen hiervoor de mogelijkheid op vrijdag het 7de en 8ste lesuur in lokaal C001. Tijdens deze middagen werk je, samen met anderen, aan en aantal projecten om zo met en van elkaar te leren. De begeleiding is in handen van dhr. Ivo Wintraecken

Naast het voortzetten van deelname aan de Robocup wedstrijden met één of meerdere teams van Groenewald, is het ook de bedoeling dat we m.i.v. het lopende schooljaar gaan meedoen aan de First Tech Challenge. Hierbij moet een team een robot bouwen en programmeren om een spel (elk jaar een andere opdracht) zo goed mogelijk te laten spelen. Bij de First Tech Challenge wordt samengewerkt met de Hoge school Zuid. Groenewald krijgt voor het uitvoeren van deze opdracht de beschikking over een complete set TetrixRobotics montage materiaal, een 3D-printer en een software pakket voor het vervaardigen van specifieke onderdelen. Deelnemen aan de First Tech Challenge kan eventueel ook onderdeel uitmaken van je profielwerkstuk. Dit moet je in voorkomend geval wel eerst bespreken met dhr. Steegmans of dhr. Wintraecken.

Indien je interesse hebt om op welke manier dan ook met robotica aan de slag te gaan, vragen we je dit kenbaar te maken door een mail te sturen naar dhr. Wintraecken (i.wintraecken@stichtinglvo.nl). Geef indien mogelijk in deze mail vast aan op welke manier (Robocup-rescue, First Tech Challenge of in eerste instantie als hobby activiteit hier op school) je aan de slag wilt. Leerlingen die al bezig zijn, of bezig zijn geweest met robotica zijn ook van harte welkom.

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl