Atheneum

Het Atheneum behoort tot het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs (VWO). Deze opleiding van zes jaar (brugklas inbegrepen) geeft een brede algemene ontwikkeling en stelt de leerling in staat tot het volgen van Wetenschappelijk Onderwijs (WO).

 Profielen

Het atheneum kent vier afstudeerrichtingen zogenaamde profielen, te weten:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Aan het einde van het derde leerjaar maakt de leerling een profielkeuze: een profiel bestaat uit drie delen: het gemeenschappelijk deel dat voor alle leerlingen hetzelfde is, het profieldeel en het vrije deel. Wat betreft het profieldeel kiest een leerling de M-stroom als hij verder wil in één van de twee Maatschappijprofielen of voor de N-stroom als hij verder wil in één van de twee Natuurprofielen. In het vrije deel kiest een leerling nog één of twee examenvakken. Aan het einde van het vierde leerjaar is er nog een beperkte keuze nodig om aan alle exameneisen te kunnen voldoen. Los van de wettelijke bepalingen hieromtrent kan het voorkomen dat een leerling in het vrije deel een vak niet kan kiezen omdat het niet past in het lesrooster dat aan de hand van de voorlopige keuze is vastgesteld.

Veranderingen van profiel en van de keuze in het vrije deel is bij uitzondering slechts mogelijk tot de herfstvakantie in het vierde leerjaar resp. het vijfde leerjaar. Indien men een dergelijke verandering wenst, dient contact opgenomen te worden met de laagcoördinator. Alles over de inrichting van de profielen staat te lezen in het programma toetsing en afsluiting (PTA) dat de leerlingen in september krijgen uitgereikt.

Sitemap

Bezoekadres
Kinskystraat 15
6171 LX Stein
Tel. (046) 4332820
K.v.K-nummer Stichting LVO, Sittard: 14077279

Postadres
Postbus 6
6170 AA Stein
Antwoordnummer 3000
6170 XV Stein

E-mail: info@groenewald.nl